7 tips på hur du skriver ett bra Facebookinlägg.

Hur bör man kommunicera på Facebook för att sprida sitt budskap med rätt ton och effekt? Vi ger dig 7 tips för att lyckas med dina Facebookinlägg.

1: Skriv korta inlägg. Studier har visat att de inlägg som har färre än 80 tecken får mest uppmärksamhet. När vi scrollar i flödet på Facebook vill vi få informationen snabbt och inte behöva läsa för länge. Tänk på att många läser ditt inlägg från en mobil på en buss på väg till jobbet, så håll det kärnfullt.

2: Kartlägg vilka tider inläggen ska läggas ut på dygnet. För att få störst effekt och spridning av ditt inlägg bör du ta reda på vilken tid din målgrupp kan tänkas vara mest aktiv online. Genom Facebooks statistikverktyg Audience Insights kan du se vilka tider dina följare är mest aktiva.

3: Dela med dig av kunskap. Det kan vara tips eller guider som din målgrupp kan tänkas tycka är intressant. Att dela med dig av expertiskunskap som du besitter ger ökat förtroende och uppskattas av dina kunder.

4: Publicera alltid med bild. Ett inlägg med bild tar mer plats i flödet än utan och fångar således läsarens uppmärksamhet. Hitta en bild som sticker ut men som har en koppling till det du skriver om.

5: Skriv inte för formellt. På Facebook kan du skriva lite ledigare än i andra företagssammanhang och var inte rädd för att slänga in någon smiley som du tycker passar. Tänk bara på att inte göra det allt för oseriöst då innehållet ändå behöver spegla ditt företag och de värderingar ni står för.

6: Få läsaren att interagera. Ställ en fråga i ditt inlägg eller be dem att tagga sin kompis. Att få igång en konversation är viktigt för att få läsaren att känna sig hörd och delaktig. Det är också viktigt eftersom det ger en organisk spridning av ditt inlägg som gör att du når fler personer.

7: Presentera ett erbjudande. Emellanåt kan det vara bra att presentera ett erbjudande för att få större spridning på ditt inlägg och således ditt varumärke med. En tävling är ett bra sätt där du kan uppmana dem att tagga en kompis för att chansen att vinna.